Friday, 9 December 2011

LELAKI LEMBUT PELIK TAPI NORMAL.

Disaat kaki aku kesakitan akibat berdiri terlalu lama , hati aku yang suci lagi murni ini terdetik hendak duduk seketika setelah memastikann Supervisor tidak kelihatan berdekatan dengan kedai . Sedang asyik aku melihat mamat handsome comel dan sweet talker itu , tiba-tiba pandangan aku dikaburi , digelikan dengan kelibat pekerja-pekerja ehem ehem (bukan nama sebenar) tiba-tiba salah seorang kawan baik aku bersuara " EEE , AKU LAHH ! " lantas kami ketawa terbahak-bahak bagai nak rak . Melihat perwatakan LEMBUT seorang lelaki  ini yg sedang asyik menyepit rambut beliau dengan sepit rambut kakak beliau  membuatkan otak geliga aku ni berfikir sejenak , apa sebab utama yg mendorong beliau berkelakuan sedemikian ? "babe , benda ni mmg pelik tapi normal ahhh , berlambak dahh kat luar tuu , nak heran apa , hg pi laa buat air kaa , mop lantai kaa , takyah nak sibok-sibok pasal diaa , awat hg prihatin sangat ni ?" , ayt itulahh ye bermain berkejar-kejaran di hati aku nihh . lantass aku ikot kata hatii aku yg suci dalam debu ituu . aku harap lelaki lembut yg hendak ke arah perempuan tuu akan menjadi lelaki tulen eventhough lembut macam jelly . Amin .






Lelaki lembut berperwatakan ala-ala mak jemahh , mungkin kerana sekitarnya dikelilingi perempuan , tiada kawan lelaki , mendorong mereka utk mnjadi lembut (yeke) . lain pula situasi aku di tempat aku beribadat , ada seorang lelaki yg berperwatakan lembut NAMUN beliau tidak langsung menyerupai perempuann , seperti pakai sepit kat rambut (haha) , dia berkeinginan hendak berbini kan seorang perempuan tulen , well itu bagus laaa, walauu punn dia lembut namun dia masih berada di landasan yang benar , alhamdulilahh to him , BUT HOW for person in wrong track ?  haishh , itu lah soalan yg berlegar-legar di kotak fikiran aku yang comel lagi cantik ketika aku didalam lif menuju destinasi yg hendak ditujui , ye aku tahu setengahh orang kata itu normal , hormon perempuan terlebihh laa , masa mak dia ngandungkan dia mak dia teringinkan baby girl tapi dapat baby boy laa (takde kena mengena) , tapi bagi aku yang masih dalam zaman remaja manispahit ini , selagi lelaki lembut itu tidak menyerupai perempuan dan masih ingat ALLAH , solat tak tinggal , tak jadi hal doh . ouhh please ! kat luar sana , hampa jgn nak kutuk sangat lelaki lembut ni , walaupun mmg hakikat nya lelaki sejak azali keras fizikal nye (tapi malas nak tolong perempuan) manalah tau kena kat batang hidung hang sendiri sapa susah ? masa tu baru nak nyesal laa . haha. tapi lelaki lembut ni yg dress up mcm lelaki TULEN aku rasa dorang lagi hot . fakta mengata kan , lelaki lembut nih bersifat RINGAN TULANG . AND  memahami perempuan satu , slalu tolong perempuan , and and and yg paling penting mesti dorang pandai memasak kan ? senanglaa bini dorang nanti , tak payah nak gado-gado , hari ni abg masak , ayang jaga baby . esok ayang masak , abg jaga baby , cun ? hahahaha .

Monday, 24 October 2011

PERKARA BIASA .

Salam all . having a great day today ? don't you ? OH NO ! why ? (caring kan) haha . perkara biasa . means like , normal things yg korang selalu buat , or masalah yg biasa korang hadapi or something the fuuu things thats make ur day like disaster , DISASTER ok ? haha , well ak nk sentuh sikit , errr sikit laa psal kawan . haha . what the heck ! tak abiss-abiss . no no , ak bkn nk ckp ap kan , ak ade ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (haa nmpk ramai kan) well ak kan peramah orgnye (yela tu) sbb tu kwn kwn ak sng nk kwn dgn ak kan nana kan ? haha . but kwn prempuan je laa kan , lelaki tak kot . haha . mcm biasa lepas spm sume kawan ak buat hal masing2 . ad yg lupe ak pun ade (sedih) haha , tapi ak tak kisah , ehh ak tau la korang busy . takpe takpe ak paham . aku kan memahami orgnye . ehem .


SANGAT MANIS KAN ?


Ada macam-macam jenis kawan yg aku ade weh . kawan yg baik , kawan yg slalu tolong aku susah pun ade , kawan yg mcm duri dlm daging pun ade , kawan yg kuat touching pun ade , kawan yg pandai sangat pun ade , kawan yg gila-gila pun ade . haihhh , byk la wehh . tak tertulis ak ni haa . well ni la LUMRAH hidup kan ? cuma satu je ak nak tekankan disini , if korang dah tau kawan korang tu trgolong dlm jenis kawan yg mcm duri dlm daging tu korang kne selalu berjaga-jaga laa ok ? kawan gelak ramai doh , tapi kawan nanges berapa sangat punn . kan kan kan ? semua ni aku dah alami weh . apa org kata , sekali kena , selalu beringat . tak gitu ? haa , cukup cukup . aku bkn nk mmbebel pasal tu . ak cuma nak cakap thanks alots to my dear friends yg tak pernah lupakan ak walaupun dorg dh belaja kat IPG , UNIVERSITI , POLI , KOLEJ . well ak tau ak budak form6 yg pakai uniform kain biru tu haaa . aku pelajar sekolah je . hukhuk .


TERIMA KASIH DAUN KELADI  tau .




haa , ada kawan aku sorang ni nama nye ANIS ATHIRAH . aku selalu tak berkesempatan nak jumpe die kalo die balik ipoh . kadang-kadang faktor transport jugak jadi penghalang , BABE , ak tau aku tak de lesen semua bagaii tuu , aku tau aku takde kereta nak bawak ko jalan jalan jauh . tapi ak jnji aku akn usahakan dgn duit sendiri utk amik lesen semua tuu , but amik masa yg lama la wehh . lesen P ak pun ak malas nak buat . haha . tapi yg pnting beb , ak syg ko , ko phm ak sangat-sangat . dulu kau la yg kuat touching tapi lately ni , ak dapat rase ko ni dah matured skit . err , tak selalu touching . huhu . even we're apart , i'll always be with you .


HAA , buat korang yang ada kawan baru di pusat pengajian tinggi tuu , aku jeles ok ? sbb ape , sbb ak takde kawan baru yg banyak macam korang ade . TAPI , aku tau , good things take time KAN ?


Jap jap , last but not least , buat kawan kawan aku yg lupakan aku secara tak sengaja or sengaja tuu , aku tak kisahh . ok ? aku tau korang semua happy dgn life korang yg baru tuu , ade kawan hebat hebat . errrr sikit pun ak tak kisah (tipu)

Buat kawan-kawan ak yg mmg sengaja nak sombong dgn ak tu , sila lahh sombong ok ? sbb ape , aku tak kisah (tipu)


AKU RINDU SEMUA . BAIK KAWAN PEREMPUAN MAHUPUN LELAKI .

Assalammualaikumm .

Wednesday, 5 October 2011

PSSSTT. PSSSTT. BOLEH TOLONG AKU TAK? HANG JANGAN NAK BERIA SANGAT BOLEH? AKU JEMU. SAKIT MATA AKU HAIHHH. SORRY. AKU, KALAU AKU TAK SUKA, AKU CAKAP AKU TAK SUKA. GRRRR. BYEBYE SEMUAA =)

Monday, 26 September 2011

KPOP IN THE CLASSROOM ? SEOUL , KOREA ?

Hello girlfriends & boyfriends . hik . WHAT ? KPOP IN THE CLASSROOM ? series? ehh silap , serious ? ehem . pada hari Selasa minggu lepas , ada kpop dekat kelas aku . haaa , jgn memain , hampa ada ka ? takde kann ? hahaha . okay dah dah , cukup cukup . 

TAEYANG BIG BANG


bukan abg KPOP ni yg ade dekat kelas aku tuh . haha . ok ok . haa , nak tau tak , kawan aku yg perasan dirinya kpop tuu , rambut dia macam abg KPOP  ni laaa . hahaha . takde la serupa sgt , kalau serupa sgt dah lama aku menjerit terpekik mcm org gila . ehem . RIDZWAN , style rambut baru ko , macam abg KPOP kat atas ni , hikhik . sama tak ? tak sama ? haha .



MACAM DEKAT KOREA KAN ? HAHA


permulaan persekolahan diserikan dengan ketibaan hujan , ohh memang sejuk lah cuaca sebab hujan pagi-pagi kan . hik . aku letak gambar ni pun sebab aku kagum dgn Ipoh ni , (mmg dekat ipoh je ade kabus haha) sbb kan bila lepas hujan je mesti byk kabus , sejuk woo . makk , ayt aku mmg tak boleh blaa , haha . btw , SUBHANALLAH , indahnya ciptaan Allah kan ? aku suka hujan . nak tau knp ? bila hujan turun , cuaca jadi sejuk , tak payah la nk psg kipas or aircond . jimat sikit elektrik . satu lagi , bg aku kan , bila lepas hujan , aku dapat rasa mcm semua stress aku hilang sbb udara selepas hujan sgt sgt la nyaman .. otak pun freshh . tapi kan bila hujan turun je , ahh mula la mata aku mengada-ngada nak ngantuk . hahahaha . best . seronok . aku suka hujan . anda ?



SITUASI SELEPAS HUJAN .
TENGOK AWAN TUHH .
ADA TAK MACAM DEKAT SEOUL ?


Ehem . Ada macam dekat overseas takk ? alaaa ngaku je laa , haha . alaa jgn nak kagum sgt , ni kat Ipoh je , bukan dekat UK or KOREA or  RUSIA or etc . hahaha . tak abih-abih dgn korea kann ? haha . okay , dah cukup . ade sesiapa boleh sponsor aku pergi overseas main salji ? kalau ada cuit hati aku tau . errrr . hahaha .


THANKS FOR THE CAPTURED :


AMALINA ZUBIR


PARAMJIT KAUR


ZAQUAN MOHD

Sunday, 18 September 2011

BIG BANG


Salam to all cool gurl and sweet boy . sweet boy ? sweet talker ? ridzwan ? hahaha . itu bukan tajuk utama ok ? damn cool this kpop group -bigbang ? FENOMENA KOREAN MUSIC WAVE dah terlekat dalam diri aku sejak aku form2 lagi . well , antara artis artis kpop yg lain aku rasa dorg ni paling erm erm erm legend la org kata , lagu dorang time aku form2 sampai la aku membesar menjadi gadis ayu 18 tahun  lagu dorg semuanya sedap (bukan utk dimakan) didengar . dgn tarian dorang yg agak matured berbanding group kpop yg lain mmg smart habes . okay sekarang ni aku nak bagitau kat semuaa oranggg yang aku ni kipas susah nak mati BIGBANG ni . hahaha .

Antara lagu & dance yg agak mengasyikkan : -

1.  HARU HARU (lagu lama)
2.  LIES (lagu lama)
3.  SUNSET GLOW (lagu lama & cute dance ever)
4.  LOVE SONG

     and and and

5.  TONIGHT (lagu baru )
     lagu tonight ni aku suka , tp MV dia buat aku jd kecewa , hahaha . nk tau knp ? PI LAA TGK SENDIRI


lagi satu kan dorang ni ade buat single album masing-masing , well dorang ni agak mahal di seoul . dorang ni bukan shaja pandai nyanyi & dancing malah hebat dalam modeling , berlakon , mc , composer , nak nak lagi  salah seorang ahli bigbang T.O.P nama nya (berkaca mata hitam tuh) , haa die ni kalo berlakon watak ganas memey menjadii , hahaha . dah nama pun T.O.P mesti top kann ? hahaha . satu lagi dorang ni too masculinity , hikhikhik .

tidak lupa jugak kpd 2PM 



hik hik hik , dorang pun best gak . hahaha . SUPER JUNIOR tetap di hati  =)

yang penting kan dorang-dorang ni tak plastik mcm group MPOP . dorang takde ciplak ciplak . hikhik . sorry kalo ade yg terasa . hikhik . memang berniat punn . haha . 


*aina , u dah keterlaluan puji dorang ni , u tau tak ramai malay boy tak suke kpop sbb dorang rasa tercabar dgn ketampanan dan kecomelan artist kpop tuh , hahaha . okay , itu semua bullshitt ! hahahahaha . okay dah boleh diam dah kot . haha .


Okay , aku tau korang mesti menyampah baca entry aku , hahaha . tu laaa agenda aku sebenarnya , nak bg korang menyampah . korang menyampah tak ? nak muntah tak ? hahaha . okaybye .


*MPOP = MALAY POP .

Thursday, 15 September 2011

CATATAN AINA AYU

Assalammualaikumm and hello ayu girls and clumsy boys . hahaha . back to our topic ,

Situasi itu la yang aku telah hadapi pada bulan lepas . well , secara jujurnya aku mmg tak kuat nak hadapi semua ini sorang sorang , TAPI dgn adanya SWEETHEART SWEETHEART aku , aku jadi kuat doh . perghh aku mcm dapat satu kuasa baruu mcm citer BOBOY BOY kat TV3 tuh . hahaha . mula mula mmg sedih , tapi aku kena take time kan ? When this hell thing happens to me , memang satu bdan aku lemah tak bermaya , pening kpala , aku tau hanya nangis , nangis , dan nangis sampai lebam . sampai kawan aku pun ternangis skali . hahaha . lawak doh , aku nak gelak masa aku nangis tuhh tapi beb , aku emo sangat punn . teruk jugak aku nangiss . hehe . masa aku tengak asyik menangis kan tiba-tiba kawan aku bagi satu ayat yang buat aku lagi teruk nangis , nak tau ayat ape ? PEOPLE CRY NOT BECAUSE THEY ARE WEAK , IT'S BECAUSE THEY'VE BEEN STRONG FOR LONG . ayat dia tu memang buat aku sedar . well , kawan-kawan aku yg lain pun ade jgk bg ayt ayt yg power , HE IS NOTHING WITHOUT YOU , ye mmg pun . so aku terpaksa terima hakikat dan terpaksa merelakan hati aku untuk lepaskan die untuk kali ke3 . cukup laa setakat ini . aku takkan terima kau lagi . maafkan dia ? hmm nanti-nanti laa aku pikir . TERIMA KASIH kawan-kawan krn you all the MAIN reason  why I strong enough .

TERIMA KASIH DAUN SELASIH :-

NURATHIRAH

ZULIYANA ZAINI

ANIS ATHIRAH

AMALINA ZUBIR

AQIDAH AZZIYAN

FARAH ZUBIR

PARAMJIT KAUR

SYAHMA HASNI

HASNA SAKINAH

SYED AHMAD HASIF

MOHD RIDZWAN

ZAQUAN MOHD


okay dah abis , tak lupa juga kpd TIFA hik hik hik hik krn suruh aku update belog nihh .
kalau aku ada power mcm ULTRAMEN , dah lama aku bwak korang pusing-pusing dekat angkasa lepas , fuhfuhyooo ! okay , cukup cukup laa merepek wahai aina ayu , hik hik . bye bye .


WATAK SAMPINGAN (hiperbola) :

BOBOY BOY
ULTRAMEN

(-_-')

Wednesday, 7 September 2011

BELUM MASA NYA NAK UPDATE BLOG , HAHAHAHA

ANAK SULUNG FAZIL DAN YATI =)


AINA MEMANG AYU KANN ? TAK YAH CAKAP PUN TAKPE , MEMANG DAH LAMA TAU AINA NI AYU . HAHAHA . OKAYBYE .

Monday, 15 August 2011

NO TITLE

MANIS KAN ? INSYA ALLAH , ONE DAY =)

ASSALAMUALAIKUMM SEMUA =) , hari ini baru saya perasan bahawasanya saya minat dengan seorang hamba allah ni . sama ada lelaki atau perempuan , tidak akan di dedah kan di laman sesawang ini . mungkin ini perasaan saya yang merepek ketika hujan  renyai di malam hari pada 15 ramadan , atau senang cerita kann maybe perasaan yg betul errrrrrr , hmmm hmmm *thinking* , now , i keep stalker ur fb, friend :) , macam kemaruk je saya kan ? saya tak baik macam awak , sedangkan awak bagi saya subhanallah , sangat perfect but dun judge a book but its cover kan kawan kawan ? huhuhu . okayy , pendirian tak tetap lagi ni =) sejak bila ntah timbul perasaan ganjil itu . dulu , saya rasa saya tak suka awak i means , bukan benci , saya anggap awak kawan biasa yg luar biasa di situ . tak paham jugak kan ? okay senang citer saya tak pernah tengok awak lama2 pun . ye , saya anggap awak rakan tugas sahaja . hehehe . by the way , mesti awak tak tahu yang saya ade sikit perasaan dekat awak kan ? oh ye , sedikit je ok ? tak banyak tauu . saya ulang lagi SEDIKIT YE . jangan salah paham . huhu . saya hanya minat dengan cara awak berdakwah . ONE MORE THING , amboi , depan saya bukan main PENDIAMM  . ape ? cover macho ye ? pon bolehh . haha . bg sy , awk dgn sy ni ibarat langit dan bumi . sy ulang lagi IBARAT LANGIT DAN BUMI . hehe . insyaallah , dgn izin ALLAH , kalau ade rezeki dan jodoh kita akan bertemu lagi untuk menjalinkan ukhwah persabatan kita ini =) amat merindui dengan alunan merdu surah al-fatihah awak =) , i am here , mendoakan yang terbaik untuk awak , wahai sahabatku amin =)


pstt pstt , awk igt ke lagi sape sy ? huhu =)

Saturday, 13 August 2011

SAYANG =)

salam n hello there . now nak mmbebel pasal NURATHIRAH . hey awak , jgn berasa sedih dgn die bole takk ? awak sedar tak die tu jelous dgn awk . awk , die tu kan talam brape muke syg ? hahaha ? (bukan main aku ni haa) jgn cakap bende yg merepek2 bole tak ? ko bukan punca nya ok ? now , u should berhati kering ! jgn dok peduli sgt dgn org lain , dorg buat awk lagi teruk ade lah . lagi satu , jgn prnah terasa terpinggir dgn kerancakan kami di FB , ok syg ? awk , sentiasa ade di dalam ati kami . tau tau . kami TAK PERNAH LUPAKAN awk . sebaliknya kmi semua rindu awk . sy tau awk jauh , jauh sgt . tapi tu laa hakikatnye , sy tau awk kuat hadapi semua ni kan syg ? jgn homesick tau . satu lg , jgn nanges tau . hehehe . awk , kami selalu merindui awk tau , tak percaya tanya mohd ridzwan . tak caya jugak tanye syed , tanye faa , tifaa , zaquann , hasnaa , param , ehh tanye laa semua org . hahaha . awak , A B C D E F G H ILOVEYOUSOMUCH <3 , ps: sweet kan ? ye sy tau , sy mmg sweet  hahaha :)

ingat lagi kenangan ni ? hehehe .

Wednesday, 10 August 2011

ONE BIG HAPPY FAMILY =)

kami yang havoc . PS:  cer tgk zaquan dgn ridzwan tu , ishhhh . FARAH : gaya tangan mak datin , hahaha =)




perempuan sahaja =)


hasna ade :)
PS: mate ridzwan pejam ! hahaha , nak kate ade flash , tak ade pun  , hahaha .

hasna takde =(


ps : macam bergambar di pagi hari raya kan kan kan ? korang ade ? hahaha . dah macam satu family je . hehehe .

KORANG LAHH KENANGAN TERINDAH BAGI AKU =)
THANKS COZ BEING MY FRIEND =)
ALHAMDULILAHH , KERANA ALLAH MENGURNIAKAN KORANG SEMUA KEPADA AKU .
SEMOGA PERSAHABATAN KITA YANG TERJALIN TIDAK AKAN PERNAH TERHENTI , AMIN .




Sunday, 7 August 2011

GELI HATI . TERIMA KASIH AZEM NIKON =)

THANKSS AZEM NIKON  =)

THE END OF PART EHEM EHEM =)

EHEM EHEM 2 =)

EHEM EHEM 1 =)


hehehe , comel kann ? sumpahh terharuuu . hari yg sedihh menjadi ceria kembali apabila slh seorg drpd kwn baik sy anta EHEM EHEMM , kat wall fb sy sbyk 35 + + , AZEM , aku rindu kauu . wehh . aku harap ko jgn lupakan aku okaayy ? aku tauu ramai gurl tergila-gilakan ko , pandai2 pilih ok ? buat pilihan yg terbaik . aku doakan yg terbaik utk kauu tauu . AKU TAK PERNAH LUPAKAN KO , MALAH KENANGAN KITA BERDUA DAN BERTIGA SELALU BERLEGAR-LEGAR DI FIKIRAN AKU . WEH , ingat tak zaman kita dulu2 ? igt tak dulu kau suke conteng2 buku nota kuning aku ? smpai sekarang aku tak padam tulisan ko yang lawaa tuu . igt tak hadiah yg ko bg tu yg ko sorok dlm buku kuning aku tu ? haha .  igt tak aku selalu grang dgn kauu , selalu melalut dgn kau bila tusyen kelas science tuh ? akhirnya dapat gak A utk subj science tuu kann ? hahaha . mybe teacherr tu tak marah kot dgn perlakuan kita due dulu (BERKAT KONON) , dgn tomahan gusipnye laa , macam macam wehh . igt tak ko penah tacink dgn akuu ? hahahahaha . igt tak ko pena gado dgn aku n amy ? igt lg zman KPOP kite due ? igt lagi takkk ? igt lagi zaman hamster kau ? igt lagi tak aku ajar kau mod maths yg smpai aku garang2 tu (smpai khairul tgkap gmba aku tgh marah kau tuu ) ? hehehehe . ohh kawan ku , aku sungguh rinduu zaman dahulu . TERLALU BANYAK SANGAT KENANGAN KITA BERTIGA MASA FORM5 DAHULUU .  weh , gud luck studyy tauuu . wehh , jage diri tauuu . huhuhu . kalau dah ade gf sekalipun , jgn lupakan aku ok ? ILOVEYOU AZEM . igt tak wo ai ni ? hahaha .
ps : INGAT TAK , KO PERNAH LUPA INGATAN KEJAP TUU ? HAHAHA .

Saturday, 23 July 2011

KETUA KELAS 6R1 HAVOC !

SICOMEL <3
hahahahahahaha
errr , baldi merah tu perlu kot ! 
hahahaha -___-"

salamm all . anyway tiba tiba rasa rajin nak update blog lately ni . tak tau pasai apa aihhh . now , nak cerita pasal pengalaman menjadi ketua kelas di 6R1 ni . haa , nak tau macam mana sy dipilih ? mcm ni , mula-mula tyra (kawan baik sy) yg jd ketua kelas , pastu rezeki die pulak dapat masuk IPG . then turun jawatan ni kat aqidah (kawan baik sy juga) , tapi die pi sambung blajaq kat ITP . semua pakat2 nak tinggal kan aku ehh . sedih tauuu . huhuhu . masa ari last tyra n qida sekola kat SMKDMK tuu , amalan turun kan menjadi tradisi kami , hahaha tyra terus turunkan jawatan die tu kat sy . amboiii . suka ati die . nak tau tak , pening kot jd ketua kelas ni . leader class yg agak bising ni mmg sume org syg . hahaha , bila dorg tak buat tugas je , buat muka gengster tunjuk kat org yg malas buat tugas tu , kelam kabut die nak buat tugass , hahaha , sy kan kakak kawasan , semua takot ouhh , hahaha . so far so good . btw , pgalaman di form6 sgt best ! mase form6 ni first time sy jd MC perhimpunan , haha pagi2 ngadap muke junior yg dok tersengih sengih mcm kerang busuk tuuu . bilaa jumpa je junior , *ehh , kakak perhimpunan laa , nak nombor * ouhh mengada gila junior sy ni . hahaha . dlm kelas duduk brsebelahan syama  then blakang zaquan and syed punye tmpat duduk , tepi zaquan , hasnaa n faraa , depan meja fara n hasna , meja tifa n ain . ok . memang kecohh laa kann ! hahaha . kalo nak open table je , slalu brkumpul kat meja zaquan tuhhh . memang bising lah . kalo cikgu takde , kelas tu macam pasar malam kot . bisingg , dengan gelaknya , pasang lagu kuat-kuat laa , sembang kuat mcm nak bgi satu kelass dengar laa . mcm2 perangai ada classmate sy ni . btw , sy slalu tego mereka , sbb kenakalan mereka , tapi sy syg mereka . TAPI KANN , lagi best kalau TYRA & WAN , ade . huhuhu . mesti lagi havoc kan kelass tuu . qida n aida pun ade lagi best jugak . tapi nk wat cmne , maybe for this tine , i should independent without NURATHIRAHH . ade hikmah allah pisahkan kami , kan tyra kan ? tyra , u are my darling tauu . i nak u dekat dgn i ! for me ,  u so perfect than others . sedihh ouhh . aku syg kau tauu . huhu . igt tauu . okbye . huhu .

Thursday, 21 July 2011

adik saya =)


eksperimennn 

salamm semua . sihat kah kamu ? hehe . ok ok , now nak share pengalaman tentang adik lelaki saya iaitu muhd aqil b. ahmad fazil . balik je die dari sekolahh nampak die pegang something . igtkan air ke ape ke , kalo air boleh saya teguk2 sikit , rupanya pokok taugeh yg die tanam kat tadika die gune biji kacang hijau tuhh . hehehe . comel doe adik saya ni , hehehe . bukan apa , saja je ni , saya rasa terharu dgn adik saya ni , kecik2 dah pandai tanam pokok taugeh ni siap suruh mak saya tanam yang baru  ! hahaha . adik saya terlebih excited tuh . kira ok la jugak pembelajaran die kat prasekolah tuu . atleastt , ada la benda baru yang die belajar . hehe . okay , tu jee . okaybye . 

Saturday, 16 July 2011

nasi goreng udang bersama qida :)




saja je ni . btw , sy rindu nak makan nasi goreng udang dengan kawan-kawan sy . terutama dengan aqidah azziyan ni . teringat dlu , mase tgh study study kat skola pd waktu ptg tiba2 teringin nak makan nasi goreng udang , then bg suggestion kat qida yg nasi goreng udang kat kedai tu sedap gila . start je moto belalang qida tu then terus pegi kedai makan tuh . hehehe . then bila sampai kitaorg order lahh . sampai je order kitaorg tu qida terkejot yela sbb satu pinggan penuh dgn udang kot . apelagi , kalo dah mkn kan nasi goreng udang ni , kitaorg slalu order pinggan satu lagi sbb nak asingkan kulit udang well udang byk kan ? haha . sedap kot . sumpah tak tipuu . btw , rindu doe zaman dulu . hmm alangkah bagusnya kalo masa boleh putar balik . kan ? syg kwn-kwn sy sangat sangat !

KESAYANGAN SAYA =)




chaakkk ! cantik tak froggy *coklat* kat ats ni ? haa , kalo nak tau kan , my darling yg buat kan . kat blog die pun ade froggy ni , well sy just copy n paste sbb terharu sgt sbb froggy ni is dedicated to me . wait , will u see capital A ? A stands for AINA . thats my name ! im so touched ! but u can see capital R stands for one of our best friend . R for RIDZWAN . hee , sweet laa tyraa ni . kalo sy jd laki dah lama sy rebut awk drpd wan utk jd gf sy . hehehe . tyra , u know right i always loving you syg and always missing you . TYRA , awk jgn sedih dah tau . mmg kita berjauhan . tapi awk slalu ad dlm hati sy . mybe wan pun akn cakap benda yg sama kan kan kan kan hehehehe . awk kat sana (IPDA) kena kuat semangat . btw syg , awk tak boleh espect org2 disekeliling  awk semuanya perangai mcm kawan-kawan awk kat ipoh ni haa . rambut sama hitam tapi hati lain-lain . tapi awk , sy yakin awk boleh hadapi semua dugaan ni kann ? sy percaya along dan izni (tak suke ktawa) hahaha , boleh jaga awk mcm kami jaga awk kat sni . appreciate them ok ? btw , THANKS ALOTS BECAUSE MAKES ME SMILE WHEN I SEE THIS CUTE FROGGY :) ILOVEYOU TYRAA . syg wan jugak , tapi tak boleh lebih2 nanti ade org jeles terutama TYRAHYPER . haha . okay , agak keterlaluan disitu . hahaha . dah boleh diam dah kot . hahaha . okaybye . jap jap , saya SOUL awk kannn ? (kelip-kelip mata) 

Tuesday, 26 April 2011

LUMRAH KEHIDUPAN . DUNIA OH DUNIA .

SOLAT ITU PENTING !!!

                              

BERDOALAH KEPADANYA



assalammualaikumm AND hello ! now i would like to *errr stop it , jgn nk skema sgt bole ? haha . okay , about lumrah kehidupan ni , kehidupan kita ibarat roda , kadangkala kita di atas kadangkala kita juga dibawah . semasa kita dibawah kita amat memerlukan sokongan drpd kawan-kawan , boyfriend (maybe) , family and so on . BUT , ada yg mgambil kesempatan apabila mereka berada dalam kesusahan mereka tidak mahu BERDOA DAN BERSUJUD kepada ALLAH S.W.T . mak saye cakap : zaman skrg ni byk org islam lupa akan ALLAH , tak solat ! ramai yg tak solat . okay ! why this things should happen ? adakah disebabkan dunia mereka bgitu lalai sampai tidak mahu berdoa dan bersujud kepadaNYA . bukan nk cakap ape la kann , kadang2 saya pun tak la sperfect mane punn , muke pun ala kadar je *mmg perlu ehh ? kebanyakan org diluar sana apabila mereka dilanda kesusahan selalunye mereka.. contoh ye minum arak . okay ! dorg kate minum arak boleh mghilangkan or melupakan segala masalah yg kita hadapi tuu . oh , begitu carenye wahai kawan-kawan ? satu lg , bila kita marahkan someone tu kononnya someone tu punce pasangan ini bergaduhh sampai nak pukul ajak satu geng , oh come on laa . bende mcm tu perlu ke sampai nak pukul-pukul nak mabuk-mabuk dan berclubbing ? AKAI ada kaa ? kita perlu ingat , apa tujuan kita di atas bumi ini ? kita adalah HAMBA ALLAH yg perlu beribadat kpd NYA . kadang-kadang bende mcm ni pun ade yg smpai bunuh-bunuh . MASHAALLAH . so now , apa yg kita perlu buat jika kita dilanda ksedihan , kegelisahan dan ditimpa masalah yg hebat , ambil la wuduk berdoa dan bersujud padaNYA . jika hati kita tidak tenang juga pergi bace ayat suci al-quran , inshaALLAH kita sentiasa tenang dan sentiasa berada di bwh perlindunganNYA . kadang-kadang saya pun sedihh , sakit hati . if nk mngadu kat sapa-sapa pun mcm dorg nk phm dan dgr msalah kita , so sy berwuduk bersujud dan berdoa kepadaNYA . hanya ALLAH la tempat saya meluahkan semuanya . actually , im not perfect or alim . jangan biarkan kerancakan dunia melalaikan kita semua , TEPUK DADA , TANYA IMAN . renung-renungkan lahh wahai kawan-kawan . 

Thursday, 21 April 2011

BOLA BOLA BOLA !

CHELSEA DERR.



BOLA LAAAAAGII ..

okay now , aku tibe2 rajin nak update blog aku ni haa . hari ini aku nak ckp pasal BOLA . as u might able to see on this blog ade gamba bola dan CHELSEA CLUB LOGO *urghhhh.. ok ok now i want to start my story bout this . hmm, mcm ni critenye , pada mlm yg dingin *yela bru lpas hujan kann ? mesti la dingin * aku sedang msg dgn hehehe my boyfriend laa . suddenly , msg die lmbt masuk . rupe2 nye die tgk bola . mlm tu ad chelsea maen game . so die pun excited gile . aku hnye mengeluh je . tgh msg2 ni , tbe2 die tak jwb soalan msg ak tu TAPII die reply msg cmni *YES ! U CHELSEA DA SCORE SEBIJIK! HAHAHA ! SUKE NI..* dan aku reply *HAA ? YE YE , *TIDOO.. ZZZ  EHH SILAP , HAHA . U MINAT CHELSEA YE ? NASIB I DPT BF KAKI BOLA NI , ADUHH*  ak just ckp cmtu sbb aku mmg takde idea nk smbang ape tntg bola dgn die . then he replied my msg * YES . CHELSEA IS MY FAVOURITE TEAM UNTILL THE END OF MY LIFE . SO U TRPAKSE TRIMA YG BF U NI KAKI BOLA * urghhhhh ! aku pun ye ye je laa , mlm tu ak tak tau knp chelsea byk score goal . haha . aku bkn ape kalo chelsea score lagi nnti bf ak jd riak , haha . tak caye bce ayt msg die * U CHELSEA GOAL LAGI SBIJIK , HAHA . MESTI U TRTEKAN DGN I KANN ? * aku reply * BUKAN TERTEKAN U , TAPI I STRESSSS , ARGHHH * see see , kan aku da cakap tdi , die riak . haha . mmg nsib aku laa dpt bf cmtu . ok now , crite tntg bola tempatan pulak . arytu PERAK TEAM ade lawan bola , thenn perak draw 1-1 dgn trngganu . sblum ni ak pun tak tau prkataan draw tu ape mksudnye , haha sengal . ak igt draw tu lukis . haha . then , bru ak phm draw tu SERI . ok ok , back to our story . ak ckp la yg bagus laa draw , takde la gado2 . then die ckp cmni * U SKONG MNE NI ? U TAU TAK I NAK MENANG , HUH * see see , ak yg kene blek ! ak ase mcm nk buat je sup bola bg die makan !! geramm tauuu . ak plak jd mangse . haha . btw , mmg susa dpt laki kaki bolaa . (kaki bola pun aku syg die tau ) *ecehhh . haha . cube korang bygkan , nanti da kawin , dpt plak suami korg yg kaki bola , kalo ade WORLD CUP or game bola yg swaktu dgnnye , mesti korg akn ditinggalkan oleh suami or bf korg kerana BOLA tuuu . haishhh . tp , have funn la with this things . haha . jgn stress . da dorg mnat bola nk wt cmne kann ? tak kan nk halang pulak , cer korg bygkan kalo bf or suami korg halang korg nak bershopping ! OHH NO ! mmg akuu tak sggup ! haha . so , masing2 ade minat trsendiri . so let it be je kalo bf or suami or ayah or sape-sape je laa yg kaki bola tuu . kann ? biar kaki bola beb , JANGAN kaki perempuan , huhu ! betol tak ? hahahaha .

Monday, 18 April 2011

JALAN JALAN DI KOTA .





haaa ade crite nih, ehh nampak tak aku BERHIJAB ? haha ! zex(one of my friend) said , tuu dia HAJAH MINAH TERAP ! what ? kuang ajaq gilaa ! ak pun tak tau knp dia slalu pggil ak cmtu , rase mcm nk tampo2 je muke dia tuu. tp pkir mmbe kan ? so tak tampo laa . SIAN punyer pasal . ok , dlm gmba ni ak n anis(one of my bff) . time ni kitaorg tggu ketibaan dato sri zex & naz ! lamee gila tggu . ni la port utk tggu dorg , dekat je ni , blakang taman ruma zex je punn , haha . mase ni busan n panas gilaa pastu amik la phone yg agk cnggih tu(ala nokia 6330 je) tgkap la gmbo . tup2 smart pulak gmba yg ditgkap nih . haha . anis : weh smart la letak FB ok ? aku : haha , tgk la tgn sape yg tgkap  , FB ? nnti la ak pkir nk msuk ke tak . haha . ok pastu tgk2 zex dtg dgn jlan kakinye , ye la ruma dekat kann ? haha . sampai2 je die da bsing . die kate *kelam kabut aku mandi , bukan nk ckp awl2 nak lepak , suke cmni ! haha . die mmg suke merungut & hangin tak tntu pasal . well da biase . pastu , tggu si naz , 20 min cmtu smpai la die dgn moto EX5 berpelekat L & P ! ok now , naz tu ade due lsen L & P ke ? soklan tu brmain di pkiran aku . dgn muke selamber die ckp *ko nak yg mne L or P ? bengong tak ? BINAWE sgguh ! ok binawe ni ak pun tak tau mksud nye ape , bile tnye die , die diam ok ok FINE ! tak nak tnye dah . ok pastu zex bersuare * korg nk gi mne ? jgn smpai ak tgk TV * haha . ngek laa . ok sebulat suare kate pegi tmn D.R .. pegi la dgn brhati2 . stelah smpai , lepak taman jepunn , lepak2 tup2 ade bnyi moto bsing *vroom vroom lalu kat tmn jepun tu . OMG ! rupa2nye tu bf anis yg otw nk clash . haha . kelam kabut anis sruh balek , gilaa betull . yg ak ley bwk moto slow nk kpastian yg moto bsing tu adalah bf anis , ok dats it , mmg betol bf die tu . ok ak puas ati , ak pecut moto . haha . dkt trafficlight merah , brsebelahan dgn moto naz dan pboncengnye zex , zex : weh ko mmg tak ley bwk moto lju2 ehh ? tibe2 die switch off enjin moto skuter mak aku tuu . kuang ajaqqq ! kelam kabut ak start blek , nseb bek gne starter je . gila betul . lepak HB ROAD , kate zex : air kat HB ROAD gelas besaqq punyee . ok ok ak pun order teh o ais . haha . kiteorg lmbat order , LANTAS makcik tu blahh gi amek order org lain . haha . sedihhh kami . yg zex dah hangin !(mcm biase la weh) haha . ok ok , mkcik tu patah balek , then kitaorg pun order cepat2 . nseb bek cepat order td kalo tak mkcik tu lari lg . jenuh ak nak kejar wehh . haha . ok air da smpai mmg besar gelasnye , haa . kalo minum air tuu konpem dpt batukk ye la ais batu byk kot ! wahh , lega tekak aku . lepak dgn dorg asyik aku je kne drop . ak bersuare *AKU MMG DILAHIRKAN UTK KENE STEMPEK DGN KAU JE ZEX * haha . semua gelakk , ary nak hujan , ape lagi cabut laa weh . naz bersuare*kalo hujan bwk laju2 tau ! * die tu mmg gilaa . haha . ok smpai mnjoi , da anta anis balek . semua da selesai . ok , AKU NAK CKP KAT KWN AKU TD TENGSS ALOTS SBB  SUDI LEPAK DGN KITAORG . HAHA . ok , chao .

PLKN yg terbaek !



haa yg kat atas ni kawan2 aku .gilaa aku rindu kot kat dorg.dlm dorm aku, ak ade gelaran,they called me ALONG ok ? haha . ak pun tak tau knp dorg pggil ak cmtu,adakah muke ak nmpak tue ? ohh NO ! haha. takpe laa,dgn dorg la ak byk share pgalaman*huhu*,masalah,macam2 la. YES AKU SGT RINDU MEREKA ! tiap2 mlm ak tido dgn nana (one of my bestfriend kat kem n kat lua kem ). cube korg bygkan, 1 KATIL 2 ORG ! haha . hangpa penah buat dak? cheq teror habaq kat hangpa, haha . penah gak kwn2 dorm  len tak caye yg kami tido berdue begituu, well dorg tak caye sudah ! haha .even , my BF pun tak caye ! who cares?! haha. ermm . kwn2 laen sperti fina , ayu (bekalan makanan ktaorg) , roza , zue , mira semua SUPERB ok ! so jgn jeles dgn ak dpt kwn yg best mcm diorg nihh . ok , chao dulu . tak teringat nak tulis ape lg , haha .

BAGAIMANA BLOG INI DIWUJUDKAN









19 april 2011 , ari cuti bg negeri perak ONLY ! ak mmg tiap2 ari cuti pun *ak kan JAGA rumah . haha . ak mls nk keje lagi . ok ok back to our topic , bgun2 je ak , msuk dlm bilik adik ak , die sedang on9 . disebabkan aku trlalu busan , aku terpanggil utk mwujudkan ini blog then ak terus ckp kat adik , *weh aja ak wat blog , mcm best je blog , huhu * THEN , die kate okayy je . haa , cmtu la blog ak diwujudkan , hehe . tak menarik pun cte nih , haha .