Saturday, 23 July 2011

KETUA KELAS 6R1 HAVOC !

SICOMEL <3
hahahahahahaha
errr , baldi merah tu perlu kot ! 
hahahaha -___-"

salamm all . anyway tiba tiba rasa rajin nak update blog lately ni . tak tau pasai apa aihhh . now , nak cerita pasal pengalaman menjadi ketua kelas di 6R1 ni . haa , nak tau macam mana sy dipilih ? mcm ni , mula-mula tyra (kawan baik sy) yg jd ketua kelas , pastu rezeki die pulak dapat masuk IPG . then turun jawatan ni kat aqidah (kawan baik sy juga) , tapi die pi sambung blajaq kat ITP . semua pakat2 nak tinggal kan aku ehh . sedih tauuu . huhuhu . masa ari last tyra n qida sekola kat SMKDMK tuu , amalan turun kan menjadi tradisi kami , hahaha tyra terus turunkan jawatan die tu kat sy . amboiii . suka ati die . nak tau tak , pening kot jd ketua kelas ni . leader class yg agak bising ni mmg sume org syg . hahaha , bila dorg tak buat tugas je , buat muka gengster tunjuk kat org yg malas buat tugas tu , kelam kabut die nak buat tugass , hahaha , sy kan kakak kawasan , semua takot ouhh , hahaha . so far so good . btw , pgalaman di form6 sgt best ! mase form6 ni first time sy jd MC perhimpunan , haha pagi2 ngadap muke junior yg dok tersengih sengih mcm kerang busuk tuuu . bilaa jumpa je junior , *ehh , kakak perhimpunan laa , nak nombor * ouhh mengada gila junior sy ni . hahaha . dlm kelas duduk brsebelahan syama  then blakang zaquan and syed punye tmpat duduk , tepi zaquan , hasnaa n faraa , depan meja fara n hasna , meja tifa n ain . ok . memang kecohh laa kann ! hahaha . kalo nak open table je , slalu brkumpul kat meja zaquan tuhhh . memang bising lah . kalo cikgu takde , kelas tu macam pasar malam kot . bisingg , dengan gelaknya , pasang lagu kuat-kuat laa , sembang kuat mcm nak bgi satu kelass dengar laa . mcm2 perangai ada classmate sy ni . btw , sy slalu tego mereka , sbb kenakalan mereka , tapi sy syg mereka . TAPI KANN , lagi best kalau TYRA & WAN , ade . huhuhu . mesti lagi havoc kan kelass tuu . qida n aida pun ade lagi best jugak . tapi nk wat cmne , maybe for this tine , i should independent without NURATHIRAHH . ade hikmah allah pisahkan kami , kan tyra kan ? tyra , u are my darling tauu . i nak u dekat dgn i ! for me ,  u so perfect than others . sedihh ouhh . aku syg kau tauu . huhu . igt tauu . okbye . huhu .

Thursday, 21 July 2011

adik saya =)


eksperimennn 

salamm semua . sihat kah kamu ? hehe . ok ok , now nak share pengalaman tentang adik lelaki saya iaitu muhd aqil b. ahmad fazil . balik je die dari sekolahh nampak die pegang something . igtkan air ke ape ke , kalo air boleh saya teguk2 sikit , rupanya pokok taugeh yg die tanam kat tadika die gune biji kacang hijau tuhh . hehehe . comel doe adik saya ni , hehehe . bukan apa , saja je ni , saya rasa terharu dgn adik saya ni , kecik2 dah pandai tanam pokok taugeh ni siap suruh mak saya tanam yang baru  ! hahaha . adik saya terlebih excited tuh . kira ok la jugak pembelajaran die kat prasekolah tuu . atleastt , ada la benda baru yang die belajar . hehe . okay , tu jee . okaybye . 

Saturday, 16 July 2011

nasi goreng udang bersama qida :)




saja je ni . btw , sy rindu nak makan nasi goreng udang dengan kawan-kawan sy . terutama dengan aqidah azziyan ni . teringat dlu , mase tgh study study kat skola pd waktu ptg tiba2 teringin nak makan nasi goreng udang , then bg suggestion kat qida yg nasi goreng udang kat kedai tu sedap gila . start je moto belalang qida tu then terus pegi kedai makan tuh . hehehe . then bila sampai kitaorg order lahh . sampai je order kitaorg tu qida terkejot yela sbb satu pinggan penuh dgn udang kot . apelagi , kalo dah mkn kan nasi goreng udang ni , kitaorg slalu order pinggan satu lagi sbb nak asingkan kulit udang well udang byk kan ? haha . sedap kot . sumpah tak tipuu . btw , rindu doe zaman dulu . hmm alangkah bagusnya kalo masa boleh putar balik . kan ? syg kwn-kwn sy sangat sangat !

KESAYANGAN SAYA =)




chaakkk ! cantik tak froggy *coklat* kat ats ni ? haa , kalo nak tau kan , my darling yg buat kan . kat blog die pun ade froggy ni , well sy just copy n paste sbb terharu sgt sbb froggy ni is dedicated to me . wait , will u see capital A ? A stands for AINA . thats my name ! im so touched ! but u can see capital R stands for one of our best friend . R for RIDZWAN . hee , sweet laa tyraa ni . kalo sy jd laki dah lama sy rebut awk drpd wan utk jd gf sy . hehehe . tyra , u know right i always loving you syg and always missing you . TYRA , awk jgn sedih dah tau . mmg kita berjauhan . tapi awk slalu ad dlm hati sy . mybe wan pun akn cakap benda yg sama kan kan kan kan hehehehe . awk kat sana (IPDA) kena kuat semangat . btw syg , awk tak boleh espect org2 disekeliling  awk semuanya perangai mcm kawan-kawan awk kat ipoh ni haa . rambut sama hitam tapi hati lain-lain . tapi awk , sy yakin awk boleh hadapi semua dugaan ni kann ? sy percaya along dan izni (tak suke ktawa) hahaha , boleh jaga awk mcm kami jaga awk kat sni . appreciate them ok ? btw , THANKS ALOTS BECAUSE MAKES ME SMILE WHEN I SEE THIS CUTE FROGGY :) ILOVEYOU TYRAA . syg wan jugak , tapi tak boleh lebih2 nanti ade org jeles terutama TYRAHYPER . haha . okay , agak keterlaluan disitu . hahaha . dah boleh diam dah kot . hahaha . okaybye . jap jap , saya SOUL awk kannn ? (kelip-kelip mata)