Tuesday, 26 April 2011

LUMRAH KEHIDUPAN . DUNIA OH DUNIA .

SOLAT ITU PENTING !!!

                              

BERDOALAH KEPADANYA



assalammualaikumm AND hello ! now i would like to *errr stop it , jgn nk skema sgt bole ? haha . okay , about lumrah kehidupan ni , kehidupan kita ibarat roda , kadangkala kita di atas kadangkala kita juga dibawah . semasa kita dibawah kita amat memerlukan sokongan drpd kawan-kawan , boyfriend (maybe) , family and so on . BUT , ada yg mgambil kesempatan apabila mereka berada dalam kesusahan mereka tidak mahu BERDOA DAN BERSUJUD kepada ALLAH S.W.T . mak saye cakap : zaman skrg ni byk org islam lupa akan ALLAH , tak solat ! ramai yg tak solat . okay ! why this things should happen ? adakah disebabkan dunia mereka bgitu lalai sampai tidak mahu berdoa dan bersujud kepadaNYA . bukan nk cakap ape la kann , kadang2 saya pun tak la sperfect mane punn , muke pun ala kadar je *mmg perlu ehh ? kebanyakan org diluar sana apabila mereka dilanda kesusahan selalunye mereka.. contoh ye minum arak . okay ! dorg kate minum arak boleh mghilangkan or melupakan segala masalah yg kita hadapi tuu . oh , begitu carenye wahai kawan-kawan ? satu lg , bila kita marahkan someone tu kononnya someone tu punce pasangan ini bergaduhh sampai nak pukul ajak satu geng , oh come on laa . bende mcm tu perlu ke sampai nak pukul-pukul nak mabuk-mabuk dan berclubbing ? AKAI ada kaa ? kita perlu ingat , apa tujuan kita di atas bumi ini ? kita adalah HAMBA ALLAH yg perlu beribadat kpd NYA . kadang-kadang bende mcm ni pun ade yg smpai bunuh-bunuh . MASHAALLAH . so now , apa yg kita perlu buat jika kita dilanda ksedihan , kegelisahan dan ditimpa masalah yg hebat , ambil la wuduk berdoa dan bersujud padaNYA . jika hati kita tidak tenang juga pergi bace ayat suci al-quran , inshaALLAH kita sentiasa tenang dan sentiasa berada di bwh perlindunganNYA . kadang-kadang saya pun sedihh , sakit hati . if nk mngadu kat sapa-sapa pun mcm dorg nk phm dan dgr msalah kita , so sy berwuduk bersujud dan berdoa kepadaNYA . hanya ALLAH la tempat saya meluahkan semuanya . actually , im not perfect or alim . jangan biarkan kerancakan dunia melalaikan kita semua , TEPUK DADA , TANYA IMAN . renung-renungkan lahh wahai kawan-kawan . 

Thursday, 21 April 2011

BOLA BOLA BOLA !

CHELSEA DERR.



BOLA LAAAAAGII ..

okay now , aku tibe2 rajin nak update blog aku ni haa . hari ini aku nak ckp pasal BOLA . as u might able to see on this blog ade gamba bola dan CHELSEA CLUB LOGO *urghhhh.. ok ok now i want to start my story bout this . hmm, mcm ni critenye , pada mlm yg dingin *yela bru lpas hujan kann ? mesti la dingin * aku sedang msg dgn hehehe my boyfriend laa . suddenly , msg die lmbt masuk . rupe2 nye die tgk bola . mlm tu ad chelsea maen game . so die pun excited gile . aku hnye mengeluh je . tgh msg2 ni , tbe2 die tak jwb soalan msg ak tu TAPII die reply msg cmni *YES ! U CHELSEA DA SCORE SEBIJIK! HAHAHA ! SUKE NI..* dan aku reply *HAA ? YE YE , *TIDOO.. ZZZ  EHH SILAP , HAHA . U MINAT CHELSEA YE ? NASIB I DPT BF KAKI BOLA NI , ADUHH*  ak just ckp cmtu sbb aku mmg takde idea nk smbang ape tntg bola dgn die . then he replied my msg * YES . CHELSEA IS MY FAVOURITE TEAM UNTILL THE END OF MY LIFE . SO U TRPAKSE TRIMA YG BF U NI KAKI BOLA * urghhhhh ! aku pun ye ye je laa , mlm tu ak tak tau knp chelsea byk score goal . haha . aku bkn ape kalo chelsea score lagi nnti bf ak jd riak , haha . tak caye bce ayt msg die * U CHELSEA GOAL LAGI SBIJIK , HAHA . MESTI U TRTEKAN DGN I KANN ? * aku reply * BUKAN TERTEKAN U , TAPI I STRESSSS , ARGHHH * see see , kan aku da cakap tdi , die riak . haha . mmg nsib aku laa dpt bf cmtu . ok now , crite tntg bola tempatan pulak . arytu PERAK TEAM ade lawan bola , thenn perak draw 1-1 dgn trngganu . sblum ni ak pun tak tau prkataan draw tu ape mksudnye , haha sengal . ak igt draw tu lukis . haha . then , bru ak phm draw tu SERI . ok ok , back to our story . ak ckp la yg bagus laa draw , takde la gado2 . then die ckp cmni * U SKONG MNE NI ? U TAU TAK I NAK MENANG , HUH * see see , ak yg kene blek ! ak ase mcm nk buat je sup bola bg die makan !! geramm tauuu . ak plak jd mangse . haha . btw , mmg susa dpt laki kaki bolaa . (kaki bola pun aku syg die tau ) *ecehhh . haha . cube korang bygkan , nanti da kawin , dpt plak suami korg yg kaki bola , kalo ade WORLD CUP or game bola yg swaktu dgnnye , mesti korg akn ditinggalkan oleh suami or bf korg kerana BOLA tuuu . haishhh . tp , have funn la with this things . haha . jgn stress . da dorg mnat bola nk wt cmne kann ? tak kan nk halang pulak , cer korg bygkan kalo bf or suami korg halang korg nak bershopping ! OHH NO ! mmg akuu tak sggup ! haha . so , masing2 ade minat trsendiri . so let it be je kalo bf or suami or ayah or sape-sape je laa yg kaki bola tuu . kann ? biar kaki bola beb , JANGAN kaki perempuan , huhu ! betol tak ? hahahaha .

Monday, 18 April 2011

JALAN JALAN DI KOTA .





haaa ade crite nih, ehh nampak tak aku BERHIJAB ? haha ! zex(one of my friend) said , tuu dia HAJAH MINAH TERAP ! what ? kuang ajaq gilaa ! ak pun tak tau knp dia slalu pggil ak cmtu , rase mcm nk tampo2 je muke dia tuu. tp pkir mmbe kan ? so tak tampo laa . SIAN punyer pasal . ok , dlm gmba ni ak n anis(one of my bff) . time ni kitaorg tggu ketibaan dato sri zex & naz ! lamee gila tggu . ni la port utk tggu dorg , dekat je ni , blakang taman ruma zex je punn , haha . mase ni busan n panas gilaa pastu amik la phone yg agk cnggih tu(ala nokia 6330 je) tgkap la gmbo . tup2 smart pulak gmba yg ditgkap nih . haha . anis : weh smart la letak FB ok ? aku : haha , tgk la tgn sape yg tgkap  , FB ? nnti la ak pkir nk msuk ke tak . haha . ok pastu tgk2 zex dtg dgn jlan kakinye , ye la ruma dekat kann ? haha . sampai2 je die da bsing . die kate *kelam kabut aku mandi , bukan nk ckp awl2 nak lepak , suke cmni ! haha . die mmg suke merungut & hangin tak tntu pasal . well da biase . pastu , tggu si naz , 20 min cmtu smpai la die dgn moto EX5 berpelekat L & P ! ok now , naz tu ade due lsen L & P ke ? soklan tu brmain di pkiran aku . dgn muke selamber die ckp *ko nak yg mne L or P ? bengong tak ? BINAWE sgguh ! ok binawe ni ak pun tak tau mksud nye ape , bile tnye die , die diam ok ok FINE ! tak nak tnye dah . ok pastu zex bersuare * korg nk gi mne ? jgn smpai ak tgk TV * haha . ngek laa . ok sebulat suare kate pegi tmn D.R .. pegi la dgn brhati2 . stelah smpai , lepak taman jepunn , lepak2 tup2 ade bnyi moto bsing *vroom vroom lalu kat tmn jepun tu . OMG ! rupa2nye tu bf anis yg otw nk clash . haha . kelam kabut anis sruh balek , gilaa betull . yg ak ley bwk moto slow nk kpastian yg moto bsing tu adalah bf anis , ok dats it , mmg betol bf die tu . ok ak puas ati , ak pecut moto . haha . dkt trafficlight merah , brsebelahan dgn moto naz dan pboncengnye zex , zex : weh ko mmg tak ley bwk moto lju2 ehh ? tibe2 die switch off enjin moto skuter mak aku tuu . kuang ajaqqq ! kelam kabut ak start blek , nseb bek gne starter je . gila betul . lepak HB ROAD , kate zex : air kat HB ROAD gelas besaqq punyee . ok ok ak pun order teh o ais . haha . kiteorg lmbat order , LANTAS makcik tu blahh gi amek order org lain . haha . sedihhh kami . yg zex dah hangin !(mcm biase la weh) haha . ok ok , mkcik tu patah balek , then kitaorg pun order cepat2 . nseb bek cepat order td kalo tak mkcik tu lari lg . jenuh ak nak kejar wehh . haha . ok air da smpai mmg besar gelasnye , haa . kalo minum air tuu konpem dpt batukk ye la ais batu byk kot ! wahh , lega tekak aku . lepak dgn dorg asyik aku je kne drop . ak bersuare *AKU MMG DILAHIRKAN UTK KENE STEMPEK DGN KAU JE ZEX * haha . semua gelakk , ary nak hujan , ape lagi cabut laa weh . naz bersuare*kalo hujan bwk laju2 tau ! * die tu mmg gilaa . haha . ok smpai mnjoi , da anta anis balek . semua da selesai . ok , AKU NAK CKP KAT KWN AKU TD TENGSS ALOTS SBB  SUDI LEPAK DGN KITAORG . HAHA . ok , chao .

PLKN yg terbaek !



haa yg kat atas ni kawan2 aku .gilaa aku rindu kot kat dorg.dlm dorm aku, ak ade gelaran,they called me ALONG ok ? haha . ak pun tak tau knp dorg pggil ak cmtu,adakah muke ak nmpak tue ? ohh NO ! haha. takpe laa,dgn dorg la ak byk share pgalaman*huhu*,masalah,macam2 la. YES AKU SGT RINDU MEREKA ! tiap2 mlm ak tido dgn nana (one of my bestfriend kat kem n kat lua kem ). cube korg bygkan, 1 KATIL 2 ORG ! haha . hangpa penah buat dak? cheq teror habaq kat hangpa, haha . penah gak kwn2 dorm  len tak caye yg kami tido berdue begituu, well dorg tak caye sudah ! haha .even , my BF pun tak caye ! who cares?! haha. ermm . kwn2 laen sperti fina , ayu (bekalan makanan ktaorg) , roza , zue , mira semua SUPERB ok ! so jgn jeles dgn ak dpt kwn yg best mcm diorg nihh . ok , chao dulu . tak teringat nak tulis ape lg , haha .

BAGAIMANA BLOG INI DIWUJUDKAN









19 april 2011 , ari cuti bg negeri perak ONLY ! ak mmg tiap2 ari cuti pun *ak kan JAGA rumah . haha . ak mls nk keje lagi . ok ok back to our topic , bgun2 je ak , msuk dlm bilik adik ak , die sedang on9 . disebabkan aku trlalu busan , aku terpanggil utk mwujudkan ini blog then ak terus ckp kat adik , *weh aja ak wat blog , mcm best je blog , huhu * THEN , die kate okayy je . haa , cmtu la blog ak diwujudkan , hehe . tak menarik pun cte nih , haha .