Friday, 20 January 2012

Meoww Meoww Meoww

Assalammualaikum semua. Alhamdullilah , masih lagi sihat dan bernafas di muka bumi ini. Haa, now i would like to write about my lovely meoww. Hehe. Enjoy.


1. Mula mula aku tukar DP kucing .
NI KUCING KURUS.

Besoknya , ada junior aku yang comel (muntah) tiba tiba post kat wall aku , then aku terkejot sebab DP dia pun kucing jugak .



2. Ni lahh , pfffttt . YANG NI KUCING GEMOK.


Pastukan , selang berapa hari (sehari je pun) kawan aku pun tukar DP kucing jugak , alolololololo . hahahaha 



YANG NI PULAK KUCING CUN.

3. Ni laa , well . dorang semua sayang kat aku , so aku tak boleh nak halang kan .


HAHAHAHA ! AKU  TERHARU (SEBAK DADA) LALU AKU MELAKUKAN PERKARA INI . 





Wink Wink =) 

Wink Wink . lagi sekali terharu lahh , thanks korang (perasan) hahaha . btw , lumrah kehidupan setiap pertemuan pasti ada perpisahan . Buat junior yg tersayang Haziq dan Syafiq yg akan berpindah ke sekolah asrama penuh (huhuhu) korang jaga diri elok-elok k ? jgn lupakan kakak kakak korang yg comel ni , kan adda kan ? hahaha. kalau rindu , call guna public phone, nak 3g pun bole (mmg dorg bole bwk fon pun aina , hoi) hahaha. For you guys , study smartly okay, jgn sia-sia kan peluang cerah ni tau. sedih sedih , takde sape nak gado, main-main, dgn kak aina dahh. hee. doa kak aina selalu bersama dgn korang. sama-sama kita berjaya tauu.


AMIN.



Saturday, 7 January 2012

TUMBLR

HAHAHA !




YEAHHH !


Assalammualaikumm . Ingin keriangan dan ketenangan lagi ? Do visit my TUMBLR .

http://shortsweetlovely.tumblr.com/

Friday, 9 December 2011

LELAKI LEMBUT PELIK TAPI NORMAL.

Disaat kaki aku kesakitan akibat berdiri terlalu lama , hati aku yang suci lagi murni ini terdetik hendak duduk seketika setelah memastikann Supervisor tidak kelihatan berdekatan dengan kedai . Sedang asyik aku melihat mamat handsome comel dan sweet talker itu , tiba-tiba pandangan aku dikaburi , digelikan dengan kelibat pekerja-pekerja ehem ehem (bukan nama sebenar) tiba-tiba salah seorang kawan baik aku bersuara " EEE , AKU LAHH ! " lantas kami ketawa terbahak-bahak bagai nak rak . Melihat perwatakan LEMBUT seorang lelaki  ini yg sedang asyik menyepit rambut beliau dengan sepit rambut kakak beliau  membuatkan otak geliga aku ni berfikir sejenak , apa sebab utama yg mendorong beliau berkelakuan sedemikian ? "babe , benda ni mmg pelik tapi normal ahhh , berlambak dahh kat luar tuu , nak heran apa , hg pi laa buat air kaa , mop lantai kaa , takyah nak sibok-sibok pasal diaa , awat hg prihatin sangat ni ?" , ayt itulahh ye bermain berkejar-kejaran di hati aku nihh . lantass aku ikot kata hatii aku yg suci dalam debu ituu . aku harap lelaki lembut yg hendak ke arah perempuan tuu akan menjadi lelaki tulen eventhough lembut macam jelly . Amin .






Lelaki lembut berperwatakan ala-ala mak jemahh , mungkin kerana sekitarnya dikelilingi perempuan , tiada kawan lelaki , mendorong mereka utk mnjadi lembut (yeke) . lain pula situasi aku di tempat aku beribadat , ada seorang lelaki yg berperwatakan lembut NAMUN beliau tidak langsung menyerupai perempuann , seperti pakai sepit kat rambut (haha) , dia berkeinginan hendak berbini kan seorang perempuan tulen , well itu bagus laaa, walauu punn dia lembut namun dia masih berada di landasan yang benar , alhamdulilahh to him , BUT HOW for person in wrong track ?  haishh , itu lah soalan yg berlegar-legar di kotak fikiran aku yang comel lagi cantik ketika aku didalam lif menuju destinasi yg hendak ditujui , ye aku tahu setengahh orang kata itu normal , hormon perempuan terlebihh laa , masa mak dia ngandungkan dia mak dia teringinkan baby girl tapi dapat baby boy laa (takde kena mengena) , tapi bagi aku yang masih dalam zaman remaja manispahit ini , selagi lelaki lembut itu tidak menyerupai perempuan dan masih ingat ALLAH , solat tak tinggal , tak jadi hal doh . ouhh please ! kat luar sana , hampa jgn nak kutuk sangat lelaki lembut ni , walaupun mmg hakikat nya lelaki sejak azali keras fizikal nye (tapi malas nak tolong perempuan) manalah tau kena kat batang hidung hang sendiri sapa susah ? masa tu baru nak nyesal laa . haha. tapi lelaki lembut ni yg dress up mcm lelaki TULEN aku rasa dorang lagi hot . fakta mengata kan , lelaki lembut nih bersifat RINGAN TULANG . AND  memahami perempuan satu , slalu tolong perempuan , and and and yg paling penting mesti dorang pandai memasak kan ? senanglaa bini dorang nanti , tak payah nak gado-gado , hari ni abg masak , ayang jaga baby . esok ayang masak , abg jaga baby , cun ? hahahaha .

Monday, 24 October 2011

PERKARA BIASA .

Salam all . having a great day today ? don't you ? OH NO ! why ? (caring kan) haha . perkara biasa . means like , normal things yg korang selalu buat , or masalah yg biasa korang hadapi or something the fuuu things thats make ur day like disaster , DISASTER ok ? haha , well ak nk sentuh sikit , errr sikit laa psal kawan . haha . what the heck ! tak abiss-abiss . no no , ak bkn nk ckp ap kan , ak ade ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (haa nmpk ramai kan) well ak kan peramah orgnye (yela tu) sbb tu kwn kwn ak sng nk kwn dgn ak kan nana kan ? haha . but kwn prempuan je laa kan , lelaki tak kot . haha . mcm biasa lepas spm sume kawan ak buat hal masing2 . ad yg lupe ak pun ade (sedih) haha , tapi ak tak kisah , ehh ak tau la korang busy . takpe takpe ak paham . aku kan memahami orgnye . ehem .


SANGAT MANIS KAN ?


Ada macam-macam jenis kawan yg aku ade weh . kawan yg baik , kawan yg slalu tolong aku susah pun ade , kawan yg mcm duri dlm daging pun ade , kawan yg kuat touching pun ade , kawan yg pandai sangat pun ade , kawan yg gila-gila pun ade . haihhh , byk la wehh . tak tertulis ak ni haa . well ni la LUMRAH hidup kan ? cuma satu je ak nak tekankan disini , if korang dah tau kawan korang tu trgolong dlm jenis kawan yg mcm duri dlm daging tu korang kne selalu berjaga-jaga laa ok ? kawan gelak ramai doh , tapi kawan nanges berapa sangat punn . kan kan kan ? semua ni aku dah alami weh . apa org kata , sekali kena , selalu beringat . tak gitu ? haa , cukup cukup . aku bkn nk mmbebel pasal tu . ak cuma nak cakap thanks alots to my dear friends yg tak pernah lupakan ak walaupun dorg dh belaja kat IPG , UNIVERSITI , POLI , KOLEJ . well ak tau ak budak form6 yg pakai uniform kain biru tu haaa . aku pelajar sekolah je . hukhuk .


TERIMA KASIH DAUN KELADI  tau .




haa , ada kawan aku sorang ni nama nye ANIS ATHIRAH . aku selalu tak berkesempatan nak jumpe die kalo die balik ipoh . kadang-kadang faktor transport jugak jadi penghalang , BABE , ak tau aku tak de lesen semua bagaii tuu , aku tau aku takde kereta nak bawak ko jalan jalan jauh . tapi ak jnji aku akn usahakan dgn duit sendiri utk amik lesen semua tuu , but amik masa yg lama la wehh . lesen P ak pun ak malas nak buat . haha . tapi yg pnting beb , ak syg ko , ko phm ak sangat-sangat . dulu kau la yg kuat touching tapi lately ni , ak dapat rase ko ni dah matured skit . err , tak selalu touching . huhu . even we're apart , i'll always be with you .


HAA , buat korang yang ada kawan baru di pusat pengajian tinggi tuu , aku jeles ok ? sbb ape , sbb ak takde kawan baru yg banyak macam korang ade . TAPI , aku tau , good things take time KAN ?


Jap jap , last but not least , buat kawan kawan aku yg lupakan aku secara tak sengaja or sengaja tuu , aku tak kisahh . ok ? aku tau korang semua happy dgn life korang yg baru tuu , ade kawan hebat hebat . errrr sikit pun ak tak kisah (tipu)

Buat kawan-kawan ak yg mmg sengaja nak sombong dgn ak tu , sila lahh sombong ok ? sbb ape , aku tak kisah (tipu)


AKU RINDU SEMUA . BAIK KAWAN PEREMPUAN MAHUPUN LELAKI .

Assalammualaikumm .

Wednesday, 5 October 2011

PSSSTT. PSSSTT. BOLEH TOLONG AKU TAK? HANG JANGAN NAK BERIA SANGAT BOLEH? AKU JEMU. SAKIT MATA AKU HAIHHH. SORRY. AKU, KALAU AKU TAK SUKA, AKU CAKAP AKU TAK SUKA. GRRRR. BYEBYE SEMUAA =)

Monday, 26 September 2011

KPOP IN THE CLASSROOM ? SEOUL , KOREA ?

Hello girlfriends & boyfriends . hik . WHAT ? KPOP IN THE CLASSROOM ? series? ehh silap , serious ? ehem . pada hari Selasa minggu lepas , ada kpop dekat kelas aku . haaa , jgn memain , hampa ada ka ? takde kann ? hahaha . okay dah dah , cukup cukup . 

TAEYANG BIG BANG


bukan abg KPOP ni yg ade dekat kelas aku tuh . haha . ok ok . haa , nak tau tak , kawan aku yg perasan dirinya kpop tuu , rambut dia macam abg KPOP  ni laaa . hahaha . takde la serupa sgt , kalau serupa sgt dah lama aku menjerit terpekik mcm org gila . ehem . RIDZWAN , style rambut baru ko , macam abg KPOP kat atas ni , hikhik . sama tak ? tak sama ? haha .



MACAM DEKAT KOREA KAN ? HAHA


permulaan persekolahan diserikan dengan ketibaan hujan , ohh memang sejuk lah cuaca sebab hujan pagi-pagi kan . hik . aku letak gambar ni pun sebab aku kagum dgn Ipoh ni , (mmg dekat ipoh je ade kabus haha) sbb kan bila lepas hujan je mesti byk kabus , sejuk woo . makk , ayt aku mmg tak boleh blaa , haha . btw , SUBHANALLAH , indahnya ciptaan Allah kan ? aku suka hujan . nak tau knp ? bila hujan turun , cuaca jadi sejuk , tak payah la nk psg kipas or aircond . jimat sikit elektrik . satu lagi , bg aku kan , bila lepas hujan , aku dapat rasa mcm semua stress aku hilang sbb udara selepas hujan sgt sgt la nyaman .. otak pun freshh . tapi kan bila hujan turun je , ahh mula la mata aku mengada-ngada nak ngantuk . hahahaha . best . seronok . aku suka hujan . anda ?



SITUASI SELEPAS HUJAN .
TENGOK AWAN TUHH .
ADA TAK MACAM DEKAT SEOUL ?


Ehem . Ada macam dekat overseas takk ? alaaa ngaku je laa , haha . alaa jgn nak kagum sgt , ni kat Ipoh je , bukan dekat UK or KOREA or  RUSIA or etc . hahaha . tak abih-abih dgn korea kann ? haha . okay , dah cukup . ade sesiapa boleh sponsor aku pergi overseas main salji ? kalau ada cuit hati aku tau . errrr . hahaha .


THANKS FOR THE CAPTURED :


AMALINA ZUBIR


PARAMJIT KAUR


ZAQUAN MOHD