Monday, 26 September 2011

KPOP IN THE CLASSROOM ? SEOUL , KOREA ?

Hello girlfriends & boyfriends . hik . WHAT ? KPOP IN THE CLASSROOM ? series? ehh silap , serious ? ehem . pada hari Selasa minggu lepas , ada kpop dekat kelas aku . haaa , jgn memain , hampa ada ka ? takde kann ? hahaha . okay dah dah , cukup cukup . 

TAEYANG BIG BANG


bukan abg KPOP ni yg ade dekat kelas aku tuh . haha . ok ok . haa , nak tau tak , kawan aku yg perasan dirinya kpop tuu , rambut dia macam abg KPOP  ni laaa . hahaha . takde la serupa sgt , kalau serupa sgt dah lama aku menjerit terpekik mcm org gila . ehem . RIDZWAN , style rambut baru ko , macam abg KPOP kat atas ni , hikhik . sama tak ? tak sama ? haha .



MACAM DEKAT KOREA KAN ? HAHA


permulaan persekolahan diserikan dengan ketibaan hujan , ohh memang sejuk lah cuaca sebab hujan pagi-pagi kan . hik . aku letak gambar ni pun sebab aku kagum dgn Ipoh ni , (mmg dekat ipoh je ade kabus haha) sbb kan bila lepas hujan je mesti byk kabus , sejuk woo . makk , ayt aku mmg tak boleh blaa , haha . btw , SUBHANALLAH , indahnya ciptaan Allah kan ? aku suka hujan . nak tau knp ? bila hujan turun , cuaca jadi sejuk , tak payah la nk psg kipas or aircond . jimat sikit elektrik . satu lagi , bg aku kan , bila lepas hujan , aku dapat rasa mcm semua stress aku hilang sbb udara selepas hujan sgt sgt la nyaman .. otak pun freshh . tapi kan bila hujan turun je , ahh mula la mata aku mengada-ngada nak ngantuk . hahahaha . best . seronok . aku suka hujan . anda ?



SITUASI SELEPAS HUJAN .
TENGOK AWAN TUHH .
ADA TAK MACAM DEKAT SEOUL ?


Ehem . Ada macam dekat overseas takk ? alaaa ngaku je laa , haha . alaa jgn nak kagum sgt , ni kat Ipoh je , bukan dekat UK or KOREA or  RUSIA or etc . hahaha . tak abih-abih dgn korea kann ? haha . okay , dah cukup . ade sesiapa boleh sponsor aku pergi overseas main salji ? kalau ada cuit hati aku tau . errrr . hahaha .


THANKS FOR THE CAPTURED :


AMALINA ZUBIR


PARAMJIT KAUR


ZAQUAN MOHD

Sunday, 18 September 2011

BIG BANG


Salam to all cool gurl and sweet boy . sweet boy ? sweet talker ? ridzwan ? hahaha . itu bukan tajuk utama ok ? damn cool this kpop group -bigbang ? FENOMENA KOREAN MUSIC WAVE dah terlekat dalam diri aku sejak aku form2 lagi . well , antara artis artis kpop yg lain aku rasa dorg ni paling erm erm erm legend la org kata , lagu dorang time aku form2 sampai la aku membesar menjadi gadis ayu 18 tahun  lagu dorg semuanya sedap (bukan utk dimakan) didengar . dgn tarian dorang yg agak matured berbanding group kpop yg lain mmg smart habes . okay sekarang ni aku nak bagitau kat semuaa oranggg yang aku ni kipas susah nak mati BIGBANG ni . hahaha .

Antara lagu & dance yg agak mengasyikkan : -

1.  HARU HARU (lagu lama)
2.  LIES (lagu lama)
3.  SUNSET GLOW (lagu lama & cute dance ever)
4.  LOVE SONG

     and and and

5.  TONIGHT (lagu baru )
     lagu tonight ni aku suka , tp MV dia buat aku jd kecewa , hahaha . nk tau knp ? PI LAA TGK SENDIRI


lagi satu kan dorang ni ade buat single album masing-masing , well dorang ni agak mahal di seoul . dorang ni bukan shaja pandai nyanyi & dancing malah hebat dalam modeling , berlakon , mc , composer , nak nak lagi  salah seorang ahli bigbang T.O.P nama nya (berkaca mata hitam tuh) , haa die ni kalo berlakon watak ganas memey menjadii , hahaha . dah nama pun T.O.P mesti top kann ? hahaha . satu lagi dorang ni too masculinity , hikhikhik .

tidak lupa jugak kpd 2PM 



hik hik hik , dorang pun best gak . hahaha . SUPER JUNIOR tetap di hati  =)

yang penting kan dorang-dorang ni tak plastik mcm group MPOP . dorang takde ciplak ciplak . hikhik . sorry kalo ade yg terasa . hikhik . memang berniat punn . haha . 


*aina , u dah keterlaluan puji dorang ni , u tau tak ramai malay boy tak suke kpop sbb dorang rasa tercabar dgn ketampanan dan kecomelan artist kpop tuh , hahaha . okay , itu semua bullshitt ! hahahahaha . okay dah boleh diam dah kot . haha .


Okay , aku tau korang mesti menyampah baca entry aku , hahaha . tu laaa agenda aku sebenarnya , nak bg korang menyampah . korang menyampah tak ? nak muntah tak ? hahaha . okaybye .


*MPOP = MALAY POP .

Thursday, 15 September 2011

CATATAN AINA AYU

Assalammualaikumm and hello ayu girls and clumsy boys . hahaha . back to our topic ,

Situasi itu la yang aku telah hadapi pada bulan lepas . well , secara jujurnya aku mmg tak kuat nak hadapi semua ini sorang sorang , TAPI dgn adanya SWEETHEART SWEETHEART aku , aku jadi kuat doh . perghh aku mcm dapat satu kuasa baruu mcm citer BOBOY BOY kat TV3 tuh . hahaha . mula mula mmg sedih , tapi aku kena take time kan ? When this hell thing happens to me , memang satu bdan aku lemah tak bermaya , pening kpala , aku tau hanya nangis , nangis , dan nangis sampai lebam . sampai kawan aku pun ternangis skali . hahaha . lawak doh , aku nak gelak masa aku nangis tuhh tapi beb , aku emo sangat punn . teruk jugak aku nangiss . hehe . masa aku tengak asyik menangis kan tiba-tiba kawan aku bagi satu ayat yang buat aku lagi teruk nangis , nak tau ayat ape ? PEOPLE CRY NOT BECAUSE THEY ARE WEAK , IT'S BECAUSE THEY'VE BEEN STRONG FOR LONG . ayat dia tu memang buat aku sedar . well , kawan-kawan aku yg lain pun ade jgk bg ayt ayt yg power , HE IS NOTHING WITHOUT YOU , ye mmg pun . so aku terpaksa terima hakikat dan terpaksa merelakan hati aku untuk lepaskan die untuk kali ke3 . cukup laa setakat ini . aku takkan terima kau lagi . maafkan dia ? hmm nanti-nanti laa aku pikir . TERIMA KASIH kawan-kawan krn you all the MAIN reason  why I strong enough .

TERIMA KASIH DAUN SELASIH :-

NURATHIRAH

ZULIYANA ZAINI

ANIS ATHIRAH

AMALINA ZUBIR

AQIDAH AZZIYAN

FARAH ZUBIR

PARAMJIT KAUR

SYAHMA HASNI

HASNA SAKINAH

SYED AHMAD HASIF

MOHD RIDZWAN

ZAQUAN MOHD


okay dah abis , tak lupa juga kpd TIFA hik hik hik hik krn suruh aku update belog nihh .
kalau aku ada power mcm ULTRAMEN , dah lama aku bwak korang pusing-pusing dekat angkasa lepas , fuhfuhyooo ! okay , cukup cukup laa merepek wahai aina ayu , hik hik . bye bye .


WATAK SAMPINGAN (hiperbola) :

BOBOY BOY
ULTRAMEN

(-_-')

Wednesday, 7 September 2011

BELUM MASA NYA NAK UPDATE BLOG , HAHAHAHA

ANAK SULUNG FAZIL DAN YATI =)


AINA MEMANG AYU KANN ? TAK YAH CAKAP PUN TAKPE , MEMANG DAH LAMA TAU AINA NI AYU . HAHAHA . OKAYBYE .