Friday, 9 December 2011

LELAKI LEMBUT PELIK TAPI NORMAL.

Disaat kaki aku kesakitan akibat berdiri terlalu lama , hati aku yang suci lagi murni ini terdetik hendak duduk seketika setelah memastikann Supervisor tidak kelihatan berdekatan dengan kedai . Sedang asyik aku melihat mamat handsome comel dan sweet talker itu , tiba-tiba pandangan aku dikaburi , digelikan dengan kelibat pekerja-pekerja ehem ehem (bukan nama sebenar) tiba-tiba salah seorang kawan baik aku bersuara " EEE , AKU LAHH ! " lantas kami ketawa terbahak-bahak bagai nak rak . Melihat perwatakan LEMBUT seorang lelaki  ini yg sedang asyik menyepit rambut beliau dengan sepit rambut kakak beliau  membuatkan otak geliga aku ni berfikir sejenak , apa sebab utama yg mendorong beliau berkelakuan sedemikian ? "babe , benda ni mmg pelik tapi normal ahhh , berlambak dahh kat luar tuu , nak heran apa , hg pi laa buat air kaa , mop lantai kaa , takyah nak sibok-sibok pasal diaa , awat hg prihatin sangat ni ?" , ayt itulahh ye bermain berkejar-kejaran di hati aku nihh . lantass aku ikot kata hatii aku yg suci dalam debu ituu . aku harap lelaki lembut yg hendak ke arah perempuan tuu akan menjadi lelaki tulen eventhough lembut macam jelly . Amin .






Lelaki lembut berperwatakan ala-ala mak jemahh , mungkin kerana sekitarnya dikelilingi perempuan , tiada kawan lelaki , mendorong mereka utk mnjadi lembut (yeke) . lain pula situasi aku di tempat aku beribadat , ada seorang lelaki yg berperwatakan lembut NAMUN beliau tidak langsung menyerupai perempuann , seperti pakai sepit kat rambut (haha) , dia berkeinginan hendak berbini kan seorang perempuan tulen , well itu bagus laaa, walauu punn dia lembut namun dia masih berada di landasan yang benar , alhamdulilahh to him , BUT HOW for person in wrong track ?  haishh , itu lah soalan yg berlegar-legar di kotak fikiran aku yang comel lagi cantik ketika aku didalam lif menuju destinasi yg hendak ditujui , ye aku tahu setengahh orang kata itu normal , hormon perempuan terlebihh laa , masa mak dia ngandungkan dia mak dia teringinkan baby girl tapi dapat baby boy laa (takde kena mengena) , tapi bagi aku yang masih dalam zaman remaja manispahit ini , selagi lelaki lembut itu tidak menyerupai perempuan dan masih ingat ALLAH , solat tak tinggal , tak jadi hal doh . ouhh please ! kat luar sana , hampa jgn nak kutuk sangat lelaki lembut ni , walaupun mmg hakikat nya lelaki sejak azali keras fizikal nye (tapi malas nak tolong perempuan) manalah tau kena kat batang hidung hang sendiri sapa susah ? masa tu baru nak nyesal laa . haha. tapi lelaki lembut ni yg dress up mcm lelaki TULEN aku rasa dorang lagi hot . fakta mengata kan , lelaki lembut nih bersifat RINGAN TULANG . AND  memahami perempuan satu , slalu tolong perempuan , and and and yg paling penting mesti dorang pandai memasak kan ? senanglaa bini dorang nanti , tak payah nak gado-gado , hari ni abg masak , ayang jaga baby . esok ayang masak , abg jaga baby , cun ? hahahaha .