Tuesday, 26 April 2011

LUMRAH KEHIDUPAN . DUNIA OH DUNIA .

SOLAT ITU PENTING !!!

                              

BERDOALAH KEPADANYA



assalammualaikumm AND hello ! now i would like to *errr stop it , jgn nk skema sgt bole ? haha . okay , about lumrah kehidupan ni , kehidupan kita ibarat roda , kadangkala kita di atas kadangkala kita juga dibawah . semasa kita dibawah kita amat memerlukan sokongan drpd kawan-kawan , boyfriend (maybe) , family and so on . BUT , ada yg mgambil kesempatan apabila mereka berada dalam kesusahan mereka tidak mahu BERDOA DAN BERSUJUD kepada ALLAH S.W.T . mak saye cakap : zaman skrg ni byk org islam lupa akan ALLAH , tak solat ! ramai yg tak solat . okay ! why this things should happen ? adakah disebabkan dunia mereka bgitu lalai sampai tidak mahu berdoa dan bersujud kepadaNYA . bukan nk cakap ape la kann , kadang2 saya pun tak la sperfect mane punn , muke pun ala kadar je *mmg perlu ehh ? kebanyakan org diluar sana apabila mereka dilanda kesusahan selalunye mereka.. contoh ye minum arak . okay ! dorg kate minum arak boleh mghilangkan or melupakan segala masalah yg kita hadapi tuu . oh , begitu carenye wahai kawan-kawan ? satu lg , bila kita marahkan someone tu kononnya someone tu punce pasangan ini bergaduhh sampai nak pukul ajak satu geng , oh come on laa . bende mcm tu perlu ke sampai nak pukul-pukul nak mabuk-mabuk dan berclubbing ? AKAI ada kaa ? kita perlu ingat , apa tujuan kita di atas bumi ini ? kita adalah HAMBA ALLAH yg perlu beribadat kpd NYA . kadang-kadang bende mcm ni pun ade yg smpai bunuh-bunuh . MASHAALLAH . so now , apa yg kita perlu buat jika kita dilanda ksedihan , kegelisahan dan ditimpa masalah yg hebat , ambil la wuduk berdoa dan bersujud padaNYA . jika hati kita tidak tenang juga pergi bace ayat suci al-quran , inshaALLAH kita sentiasa tenang dan sentiasa berada di bwh perlindunganNYA . kadang-kadang saya pun sedihh , sakit hati . if nk mngadu kat sapa-sapa pun mcm dorg nk phm dan dgr msalah kita , so sy berwuduk bersujud dan berdoa kepadaNYA . hanya ALLAH la tempat saya meluahkan semuanya . actually , im not perfect or alim . jangan biarkan kerancakan dunia melalaikan kita semua , TEPUK DADA , TANYA IMAN . renung-renungkan lahh wahai kawan-kawan . 

No comments:

Post a Comment